Kakaós piskótatekercs

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 tojás,
  • 4 evőkanál víz,
  • 2 evőkanál Nature Cookta Eritritol, vagy Nyírfacukor,
  • 5 és fél evőkanál Nature Cookta Zabpehelyliszt,
  • 2 evőkanál Nature Cookta holland kakaópor,
  • 1 evőkanál Nature Cookta kókuszolaj,
  • 1 kávéskanál sütőpor.

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját az édesítővel habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport is. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a kakaós masszához forgatjuk. Sütőpapíros tepsiben 170 Celsius fokon légkeverésen készre sütjük. Még melegen tiszta konyharuhára téve feltekerjük, így hűtjük ki.

Krém töltelék:

  • 8 dkg chia mag,
  • 5 dl növényi tej (pl. kókusz, mandula),
  • ízlés szerint édesítő, bourbon vanília őrlemény, reszelt citrom héja és citromlé,
  • 50 ml Nature Cookta VCO kókuszolaj (folyékony állapotú).

A chia magot növényi tejbe áztatjuk kb. egy napra, majd hozzáadva az édesítőt-ízesítőket és folyékony állapotú kókuszolajat botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. Az ízét utóigazítjuk. Kissé folyékony állapotú lesz, de hűtőszekrénybe tesszük rövid időre dermedni (figyeljük, nehogy túl kemény legyen), csak annyi időre rakjuk be, amíg még kenhető állapotú, de nem folyós. A piskótába töltjük, feltekerjük. Fogyasztásig hűtőszekrényben érdemes tartani, folpackba tekerve. Kb. egy nap után az ízek még jobban összeérnek, ezt érdemes kivárni.