QUINOA MAJONÉZ - VEGANÉZ - QUINOÉZ

Hozzávalók:

  • 80 gramm quinoa tej,
  • 1-2 teáskanál dijoni mustár (cukormentes dijoni mustár Aldiban kapható),
  • 1 teáskanál (ízlés szerint) bio citrom leve,
  • 1/2 teáskanál (vagy ízlés szerint) Nature Cookta parajdi só,
  • 80 gramm olivaolaj (más hidegen sajtolt olaj is jó lehet).

Elkészítés:

Magas falú edénybe vagy pohárba pakoljuk a hozzávalókat a fenti sorrendet megtartva, (quinoa tej, dijoni mustár, citrom lé, só, olaj) majd a botmixerrel a legmagasabb fokozaton kb. 30 másodperc alatt (le-fel mozgással óvatosan hogy ne fröccsenjen ki a magas falú pohárból) homogénné keverjük. Fontos hogy magas falú pohár féleségben legyenek a hozzávalók, épp hogy csak a botmixer feje beleférjen az edénybe. Lentről felfelé haladva felhúzó óvatos mozgatással homogénné keverni. Nagyjából 30 másodpercnél tovább ne mixeljük, mert tapasztalatom szerint megfolyósodik. Ha szeretnénk, akkor még utánízesítjük, törött borssal vagy sóval-citromlével. Utánízesítést követően már elég kanállal átkeverni.