Datolyás-Holland kakaós krémpuding

Ez valami mesés.... imádjuk, ezek után sokszor fogom készíteni. Azt hiszem, hogy az életemben nem ettem még ilyen finom, mesésen krémes és ízletes-laktató pudingot alternatív alapanyagokból. Szinte hihetetlen, hogy ebben semmi állati tej, semmi kukoricakeményítő és mesterséges ízfokozó és aroma sincsen, szuper egészséges és abbahagyhatatlanul finomságos.

Hozzávalók:

  • 20 gramm holland kakaópor,
  • 25 gramm zöldbanán liszt,
  • 10 gramm gesztenyeliszt,
  • kb. fél liter kókusztej,
  • maréknyi aszalt datolya.

Így készítettem:

Egy magasfalú botturmix pohárba mértem a szárazanyagot és kb 1,5 dl frissen készített és maréknyi aszalt datolyával simára összeturmixolt kókusztejet, majd botmixerrel csomómentesre kutyultam. Közben a gáztűzhelyen nagyjából (bevallom nem mértem szigorúan) 3-4 dl kókusztejet melegítettem és a kikevert pudingos masszát beleöntöttem. Lassú tűzön folyamatos kevergetés közben besűrítettem, majd hideg vízzel átöblített tálkákba borítottam és hideg helyre tettem.