Narancslekvár

Hozzávalók:

  • 5-6 közepes méretű lédús mag nélküli bio narancs,
  • kb. 2 kisebb-közepesebb méretű sütőtök,
  • pár centis megtisztított és lereszelt gyömbér,
  • 20 gramm Nature Cookta Pektin.

 

Elkészítés:

A narancsokat erősen dörgölve megmossuk, héjukat lereszeljük, ezután jó alaposan meghámozzuk, fontos hogy a sok fehér héja lekerüljön. A sütőtököt zöldséghámozóval meghámozzuk, kikanalazzuk alaposan a magházat-magokat, felaprítjuk, majd kevés víz hozzáadásával félpuhára pároljuk. Később hozzáadjuk a felaprított narancsgerezdeket + a lereszelt héját és a gyömbért. Összefőzzük, majd leturmixoljuk, hozzáadjuk a pektint és még néhány percig főzzük.

Sterilizált üvegekbe töltjük a még forró lekvárt és a befőzőautomatával 90 Celsius fokon 30 percig automatázzuk. Akinek nincs befőzőautomatája az tegye "szárazdunsztba" (takarókkal jól kibélelt hűtőtáskába vagy párnák-paplanok közé stb.).