Sárgabarack lekvár
Hozzávalók:
- kb. 5 kg megmosott, magozott felezett-negyedelt hibátlan, érett sárgabarack,
- 20 gramm Nature Cookta pektin special,
- 2 teáskanál Nature Cookta étkezési citromsav,
- ízlés és diéta szerint édesítés (eritrit, xilit vagy GAL Glicin),
- sterilizált csavaros tetejű kisüvegek,
- befőzőautomata, ennek hiányában paplanokkal-párnákkal-takarókkal kibélelt dunsztoló doboz.
Elkészítés:
A barackokhoz keverjük hozzá a citromsavat. Ezután egy magas falú főzőedénybe tegyük fel főzni. Forrástól számítva kb. egy órán keresztül gyakori kevergetés mellett főzzük. Az édesítővel keverjük össze a kimért pektint és szórjuk a lekvárhoz, majd botmixerezzük össze. Még kb. 10 percig kevergetve főzzük, forrón szedjük csavaros tetejű kisüvegekbe és befőzőautomatában 85 Celsius fokon 30 percig automatázzuk. Befőzőautomata hiányában állítsuk az üvegeket fejre és tegyük dunsztoló dobozba teljes kihűlésig, ami kb. 1-2 nap.