Vegyes savanyúság
Hozzávalók:
közel 3 kg csalamádéhoz használatos zöldség vegyesen, én most ezekkel a zöldség arányokkal dolgoztam:
- 2 kg uborka,
- fél kg sárgarépa,
- kb. 20 dkg gyöngyhagyma,
felöntőlé:
- 2,5 dl víz,
- 50 gramm Nature Cookta Rózsaszín Himalája só,
- 60 ml 20%-os biológiai erjesztésű ecet,
- kb. 200 gramm Nature Cookta Eritritol, vagy Nyírfacukor.
Elkészítés:
A zöldségeket kívánt méretűre és alakúra aprítjuk (az uborkákat vastagabb karikákra, a sárgarépákat és hagymát vékonyabbakra vágjuk). Elkészítjük a felöntőlét víz-só-ecet-édesítő hozzáadásával úgy hogy teljesen feloldódjanak a szilárd összetevők. Az aprított zöldségeket a felöntőlével leöntjük, majd befedve hideg helyre tesszük kb. fél napra. Ezután üvegekbe töltjük és befőzőautomatával 90 Celsius fokon 30 percig dunsztoljuk. A dunsztolóprogram lejártát követően azonnal kivesszük a vízből, majd kihűtjük.