Vegyes savanyúság

Hozzávalók:

közel 3 kg csalamádéhoz használatos zöldség vegyesen, én most ezekkel a zöldség arányokkal dolgoztam:

  • 2 kg uborka,
  • fél kg sárgarépa,
  • kb. 20 dkg gyöngyhagyma,  

felöntőlé:

  • 2,5 dl víz,
  • 50 gramm Nature Cookta Rózsaszín Himalája só,
  • 60 ml 20%-os biológiai erjesztésű ecet,
  • kb. 200 gramm Nature Cookta Eritritol, vagy Nyírfacukor.

Elkészítés:

A zöldségeket kívánt méretűre és alakúra aprítjuk (az uborkákat vastagabb karikákra, a sárgarépákat és hagymát vékonyabbakra vágjuk). Elkészítjük a felöntőlét víz-só-ecet-édesítő hozzáadásával úgy hogy teljesen feloldódjanak a szilárd összetevők. Az aprított zöldségeket a felöntőlével leöntjük, majd befedve hideg helyre tesszük kb. fél napra. Ezután üvegekbe töltjük és befőzőautomatával 90 Celsius fokon 30 percig dunsztoljuk. A dunsztolóprogram lejártát követően azonnal kivesszük a vízből, majd kihűtjük.