Kakaós avokádókrémmel töltött palacsinta
glutén-, állati tej-, tojásmentes, vegán recept
Hozzávalók a palacsinta tésztához:
- 70 gramm Nature Cookta gluténmentes Hajdinaliszt,
- 30 gramm Nature Cookta gluténmentes Zabpehely liszt,
- kb. 350 ml zsírosabb kókusztej, vagy más növényi tej, (ha nem elég sűrű-tartalmas a növényi tej, akkor tegyünk hozzá kb. egy szűk teáskanálnyi útifűmaghéj lisztet, vagy kb. egy csapott evőkanálnyi lenmaglisztet és folyékony állagú kókuszolajat),
- édesítés ízesítés egyéni ízlés és diéta szerint Nature Cookta Nyírfacukor vagy Eritritol, vagy kókuszvirág cukor + pici só.
Töltelék hozzávalói:
- 1 szép, érett, puha avokádó,
- 1-2 evőkanál Nature Cookta Holland kakaópor,
- édesítés egyéni ízlés és diéta szerint Nature Cookta Nyírfacukor vagy Eritritol, vagy méz, vagy GAL glicin.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kimérjük, kézi habverővel homogénre keverjük. Kb. 5-10 percet pihentetjük, majd felforrósított és kókuszolajjal kikent palacsinta sütőben közepesen erős lángon egyenként kisütjük. A töltelék hozzávalóit krémes állagúra kikeverjük majd a palacsintákba töltjük, feltekerjük.