Hozzávalók:
- 2 közepes tojás,
- 1 csapott evőkanál nyírfacukor, pici só,
- 75 gramm olvasztott kókuszolaj,
- 15 dkg nyers aprított édesburgonya,
- fél narancs,
- 75 gramm teljes kiőrlésű cirokliszt,
- 50 gramm hajdinaliszt,
- 25 gramm tápióka keményítő,
- fél teáskanálnyi szódabikarbóna pár csepp citromlével kipezsegtetve.
Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámoztam nagyjából felvagdostam, a fél hámozott naranccsal együtt, majd a késes aprítóval finomabbra dolgoztam. A két tojást az édesítővel és pici sóval habosra vertem, majd az olvasztott kókuszolajat is hozzáaadtam. A száraz hozzávalókat egy tálba mértem (a szódabikarbóna kivételével) és jó alaposan elkevergettem, rászórtam a szódabikarbónát és pár csepp citromlével kipezsegtettem. Az édesburgonyás-narancsos masszával valamint a tojásos masszával együtt jól elkevergettem és szilikonos muffinformákba kanalaztam. 9 darab lett. 200 Celsius fokos légkeveréses sütőben 15 percig majd még 170 Celsius fokon sült még 40 percig.
Legközelebb kipróbálom ánizzsal, kardamommal vagy más illatos fűszerrel.