Hozzávalók:

  • 2 közepes tojás,
  • 1 csapott evőkanál nyírfacukor, pici só,
  • 75 gramm olvasztott kókuszolaj,
  • 15 dkg nyers aprított édesburgonya,
  • fél narancs,
  • 75 gramm teljes kiőrlésű cirokliszt,
  • 50 gramm hajdinaliszt,
  • 25 gramm tápióka keményítő,
  • fél teáskanálnyi szódabikarbóna pár csepp citromlével kipezsegtetve.

Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámoztam nagyjából felvagdostam, a fél hámozott naranccsal együtt, majd a késes aprítóval finomabbra dolgoztam. A két tojást az édesítővel és pici sóval habosra vertem, majd az olvasztott kókuszolajat is hozzáaadtam. A száraz hozzávalókat egy tálba mértem (a szódabikarbóna kivételével) és jó alaposan elkevergettem, rászórtam a szódabikarbónát és pár csepp citromlével kipezsegtettem. Az édesburgonyás-narancsos masszával valamint a tojásos masszával együtt jól elkevergettem és szilikonos muffinformákba kanalaztam. 9 darab lett. 200 Celsius fokos légkeveréses sütőben 15 percig majd még 170 Celsius fokon sült még 40 percig.

Legközelebb kipróbálom ánizzsal, kardamommal vagy más illatos fűszerrel.