A Nature Cookta II. receptversenyére készítettem, ez volt a harmadik azaz "desszertes" pályázatom. Igaz nem ez a receptem volt a nyerő, de mindenképpen érdemes kipróbálni, mert az íze verhetetlen, frissen is jó, de másnapra és ha marad harmadnapra talán még jobban összeérnek az ízek és az állaga is változik, tehát legyünk türelmesek ha igazán finomat szeretnénk enni.

Brownie céklából

Hozzávalók:

  • 50 gramm Nature Cookta kókuszliszt,
  • 20 gramm Nature Cookta tápióka keményítő,
  • 20 gramm Nature Cookta gesztenyeliszt,
  • 50 gramm Nature Cookta Holland kakaópor,
  • 110 gramm kókuszkrém,
  • 20 gramm Nature Cookta VCO kókuszolaj,
  • 210 gramm aprított főtt cékla,
  • 110 gramm víz,
  • 10 gramm zselatin por,
  • ízlés szerint Nature Cookta Nyírfacukor,
  • 5 gramm Nature Cookta étkezési szódabikarbóna + 1-2 teáskanálnyi bio citrom leve.

Elkészítés:

A zselatint a kimért langyos vízbe áztatjuk, langyos helyen tartjuk. A céklát enyhén sós vízben megfőzzük, a vízből kivéve pürésítjük a kókuszkrémmel és a zselatinos vízzel. A kókuszlisztet, tápióka keményítőt, gesztenyelisztet, kakaóport egy tálba mérjük, csomómentesre keverjük, tetejére szórjuk a szódabikarbónát amit a citrom levével kipezsegtetünk. A folyékony céklás masszát is ráöntjük, összekeverjük, tetszés szerinti szilikonos formá(k)ba kanalazzuk. Előmelegített 180 Celsius fokos sütőben sütjük kb. 25-30 percig. A formában hagyjuk kihűlni, kihűtést követően fogyasztjuk.