Céklás-répás-karobos kekszek
Nincs pontos receptem:
Gondolom mennyiségű céklát és sárgarépát kevés vízzel és sóval megfőztem, zsiradékot adtam hozzá, majd mikor már nem volt túl forró, az egészet krémesre turmixoltam. A szárazanyagokat alaposan összekeverve adtam hozzá a krémes masszához: Karobpor, kókuszreszelék, lenmagpehely, darált dióféle (lehet törökmogyoró vagy mandula, napraforgó mag is, ami éppen otthon van vagy szeretjük és jól toleráljuk), kevés tápióka keményítő és cassava gari. Összegyúrtam alaposan és a hűtőszekrénybe tettem pár órára (lehet akár egy két napra is).
Amikor elővettem, hosszúkás hengereket formáztam, és késsel karikázgattam. Sütipecséttel díszítettem, majd kb. 20 perc alatt 180 Celsius fokon megsütöttem. A recept lényege hogy tojásmentes valamint cukor és cukoralkohol mentes és nem tartalmaz liszteket, mégis egybeáll, szállítható rágcsa.