Mentes keksz (alapkeksz)

Szerettem volna egy egyszerű, alapkeksz receptet megalkotni, kevés összetevővel, mindenféle gabona, tojás és margarin, sőt cukor- és cukoralkohol mentesen, amit lehet pecsétezni, formázni, majd néhány perc alatt megsütni. Egész jó állaga lett, alapkeksznek bevált. Egészen bátran tovább gondolható, variálható, különbözőképpen ízesíthető is akár.
 
Hozzávalók:
  • 80 gramm darált sertésháj,
  • 130 gramm puha banán,
  • csipet só,
  • 200 gramm manióka liszt,
  • 50 gramm földimandula liszt.
Elkészítés:
 
A banánt villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű puha állagú darált sertéshájat, a csipet sót majd botmixerrel elvegyítjük. A kimért liszteket összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk, egybegyúrjuk. Szilikon lapon kedvünk szerint formázzuk, tepsibe pakoljuk és 180-190 Celsius fokra előmelegített sütőbe toljuk, azután kb. 8-10 perc alatt készre sütjük. Ez egy alaptészta, mindenfajta további ízesítés nélkül semleges, enyhén édeskés kekszeket kapunk.
 
Az alapkeksz ledarálva édeskés kekszmorzsaként is használhatjuk, pl. torta alaphoz.