Paleo mézeskalács

Tej-, tojás-, glutén-, gabonamentes recept
 
Hozzávalók:
  • 100 gramm maniókaliszt,
  • 100 gramm zöldbanán liszt,
  • 2-3 gramm sütőpor vagy szódabikarbóna,
  • ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverék
  • csipet só,
  • 130 gramm darált sertésháj,
  • 60 gramm vegyes virágméz,
  • 130 gramm natúr gesztenyemassza,
  • fél citrom leve.
Elkészítés:
 
A szárazakat kimérjük, összekeverjük. A hájat a mézzel folyékony állagúra melegítjük, majd a gesztenyemasszával vegyítjük. Összegyúrjuk, hideg helyen pihentetjük. Szilikon lapon elnyújtjuk, - ha szükséges alá-fölé lisztezésre maniókalisztet használunk - formákat szaggatunk, tepsibe pakoljuk, majd 180 Celsius fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütési beállítással középső sínen kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, mikor a sütik talpa elkezd barnulni.