Nudli gyümölcsmártással

Hozzávalók a tésztához:

panír:

Egy kanál zsiradékon folyamatos kevergetés közben barnásra pirított két kanál Éléskamra panírozó lisztkeverék.

Elkészítés:
A batátát puhára megfőzzük, kimérünk belőle 200 grammot és 50 ml főzővizet és pépesre pürésítjük, kihűtjük.
A lisztkeveréket összekeverjük a cassava garival és a hidegre hűtött batáta pürével vegyítjük, majd hideg helyen (hűtőben) pihentetjük a tésztát (kb. egy éjszakát). A hidegről kivéve igény szerinti kevés alá-fölé lisztezéssel ujjnyi rudacskákat sodrunk. Enyhén gyöngyöző forró vízben lassan főzve kb. 4 perc alatt kifőzzük a nudlikat, majd leszűrjük, tányéron hagyjuk szikkadni, ezután az előzetesen zsiradékon megpirított panírmorzsában megforgatjuk  és fahéjas édesítőszerrel megszórva gyümölcsmártás kíséretében tálaljuk. 

Gyümölcsmártás hozzávalók:

  • személyenként egy maréknyi bogyós gyümölcs, lehet fagyasztóból kivett cseresznye-meggy-málna-szilva-egres stb...
  • pár evőkanál kókuszolaj,
  • személyenként 1-2 dl házi kókusztej,
  • pici só, igény szerint édesítőszer (méz, glicin, stevia stb.)
  • sűrítőnek kb. 1-2 teáskanál Éléskamra Nokedli és házi tészta lisztkeverék,
  • lehet hozzátenni a szép szín és egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt kevés kurkuma őrleményt is, és feltuningolhatjuk őrölt szegfűszeggel is.

Elkészítés:

A gyümölcsöt megmossuk, ha kell magozzuk és hevített kókuszolajon kicsit lekaramellizáljuk, ezután felöntjük a kókusztejjel, felforrósítjuk és kevés hideg vízzel csomómentesre kikevert Anyasüti Nokedli és házi tészta lisztkeverék hozzáadásával kívánt sűrűségűre összefőzzük.

A nudlik mellé tálaljuk, ízlés és diéta szerint még beszórhatjuk őrölt fahéjjal, kurkuma porral vagy darált mákkal-dióval-mandulával-földi mandulával.

A lisztkeverék gyártójának teljes kínálata itt található: Éléskamra Finoman reform termékcsalád