Pilóta keksz

Egy klasszikust készítettünk, amit Schär Mix it universal lisztkeverék segítségével alkottunk:

Hozzávalók:

Világos tésztához:

  • 150 gramm Schär Mix it universal lisztkeverék,
  • 80 gramm darált sertésháj,
  • 1 db kisebb tojás (kb. 35-40 gramm)
  • 25 gramm 4×-es édesítőszer
  • ízesítők igény szerint, én bourbon vanília őrleményt, pici citromlét, és csipetnyi sót tettem bele.

Sötét tésztához:

  • 115 gramm Schär Mix it universal lisztkeverék,
  • 35 gramm holland kakaópor,
  • 80 gramm darált sertésháj,
  • 1 db kisebb tojás (kb. 35-40 gramm),
  • 25 gramm 4×-es édesítőszer,
  • vanília, vagy rumaroma, csipet só.

Töltelékhez:

  • 10 gramm kakaóvaj,
  • 50 gramm creamed coconut (100%-os kókuszkrém, külföldről hoztuk: DUNN'S River márkájú, Magyarországon KTC márkájú kapható), de helyettesíthető kávédarálón zsírjára darált kókuszreszelékkel + hozzákevert pár kanál sűrű kókusztejszínnel,
  • kb. két evőkanál kókuszolaj, nem mértem precízen,
  • egy evőkanál holland kakaópor,
  • kb. egy szűk evőkanál GAL Glicin, vagy diétánk szerinti édesítőszer (lehet méz, vagy egyéb más szirupos, vagy por állagú édesítő) kóstolgatással érdemes beállítani a megfelelő édességet.

Elkészítés:

A tészták kimért alapanyagait kézzel eldolgozzuk és hűtőbe tesszük, minimum fél órára. Onnét kivéve szilikon lapon elnyújtjuk - formázzuk - kiszaggatjuk - pecsétezzük majd tepsibe tesszük. 180 Celsius fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük ki.

A töltelék hozzávalóit kimérjük egy tűzálló tálkába. Ez idő alatt egy lábosban vizet forralunk, és a vízgőz felett folyamatos kevergetés közben homogénné olvasztjuk a tölteléknek szánt kenegetős masszát. Ha egybeolvadtak a dolgok, azonnal hűtőbe tesszük. Kb. egy óra múlva már tölthetővé dermed, de ha véletlenül hosszabb időre felejtenénk a hűtőben, akkor sincs gond, mert szobahőmérsékleten kivárhatjuk hogy a massza kenhető állagú legyen. Ezután megtöltjük a kekszeket úgy, hogy a világos korongot a sötéttel összeragasztjuk. Hideg helyre tesszük, egy-két nap után jobban összeállnak az ízek, érdemes kivárni.

A sütipecsétet a szigetmonostori Piros Lábos Fesztiválon vásároltam, és ahogy a mellékelt képeken is látható, tojásmentes paleo receptekhez is szépen kiadja a mintát.

https://www.facebook.com/sutipecset/



Olvass tovább: https://utunkazegeszseghez.webnode.hu/desszertek/toltott-linzerkorongok/

A sütipecsétet a szigetmonostori Piros Lábos Fesztiválon vásároltam, és ahogy a mellékelt képeken is látható, gluténmentes receptekhez is szépen kiadja a mintát.

https://www.facebook.com/sutipecset/