Szilvásgombóc - Éléskamra
- 200 gramm főtt batáta / burgonya,
- 50 ml enyhén sós főzővíz,
- 45 gramm cassava gari,
- 140 gramm Éléskamra Nokedli és házi tészta lisztkeverék ,
- + igény szerint a gombóc formázásához Éléskamra lisztkeverék.
töltelék:
- fagyasztott szilva szemek
- fahéjas cukor
panír:
Egy kanál zsiradékon folyamatos kevergetés közben barnásra pirított két kanál Éléskamra panírozó lisztkeverék.
Elkészítés:
A batátát puhára megfőzzük, kimérünk belőle 200 grammot és 50 ml főzővizet és pépesre pürésítjük, kihűtjük.
A lisztkeveréket összekeverjük a cassava garival és a hidegre hűtött batáta pürével vegyítjük, majd hideg helyen (hűtőben) pihentetjük a tésztát (kb. egy éjszakát). A hidegről kivéve igény szerinti kevés alá-fölé lisztezéssel tenyérnyi tésztadarabokat lapítunk és a fagyott fahéjas cukros szilvaszemeket beburkoljuk, gombóccá formázzuk. Enyhén gyöngyöző forró vízben lassan főzve kb. 5 perc alatt kifőzzük a gombócokat, majd a vízből kivéve egy tányérra tesszük szikkadni picikét.
Az előzetesen zsiradékon megpirított panírmorzsában megforgatjuk a gombócokat és fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
A lisztkeverék gyártójának teljes kínálata itt található: Éléskamra Finoman reform termékcsalád