Szilvásgombóc - Éléskamra

Hozzávalók a gombóc tésztához:

töltelék:

  • fagyasztott szilva szemek
  • fahéjas cukor

panír:
Egy kanál zsiradékon folyamatos kevergetés közben barnásra pirított két kanál Éléskamra panírozó lisztkeverék.

Elkészítés:
A batátát puhára megfőzzük, kimérünk belőle 200 grammot és 50 ml főzővizet és pépesre pürésítjük, kihűtjük.
A lisztkeveréket összekeverjük a cassava garival és a hidegre hűtött batáta pürével vegyítjük, majd hideg helyen (hűtőben) pihentetjük a tésztát (kb. egy éjszakát). A hidegről kivéve igény szerinti kevés alá-fölé lisztezéssel tenyérnyi tésztadarabokat lapítunk és a fagyott fahéjas cukros szilvaszemeket beburkoljuk, gombóccá formázzuk. Enyhén gyöngyöző forró vízben lassan főzve kb. 5 perc alatt kifőzzük a gombócokat, majd a vízből kivéve egy tányérra tesszük szikkadni picikét.
Az előzetesen zsiradékon megpirított panírmorzsában megforgatjuk a gombócokat és fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.


A lisztkeverék gyártójának teljes kínálata itt található: Éléskamra Finoman reform  termékcsalád