Töltött kagylócskák (gofri sütős)

Hozzávalók:
  • 2 egész tojás L-es méretű,
  • 1-2 dl víz,
  • 1 kávéskanál Nature Cookta Himalája só,
  • 2-3 púpos teáskanál (ízlés szerint) Nature Cookta nyírfacukor,
  • 1 púpos teáskanál Nature Cookta útifűmaghéj liszt
  • 1/2 kávéskanál Nature Cookta étkezési szódabikarbóna,
  • 1/2 kávéskanál Nature Cookta étkezési citromsav,
  • 50 gramm Nature Cookta Tápióka keményítő,
  • 50 gramm Nature Cookta Kókuszliszt,
  • kb. egy evőkanál Nature Cookta kókuszolaj.

Elkészítés:

2 egész tojást az 1 dl vízzel, sóval, nyírfacukorral, szódabikarbónával és citromsavval együtt felhabosítjuk, majd az egyneművé kevert szárazanyagokat is hozzáadjuk. Hagyni kell 5-10 percet hogy jól bedagadjon, ezalatt a kókuszzsírt kicsit fel langyosítjuk hogy folyékony állagú legyen és a masszához hozzákeverjük. Ha az 5-10 perc várakozás letelt, akkor megvizsgáljuk a masszánk állagát, akkor jó, ha sűrű, de még valamennyire folyékony-kanalazható. Ha ettől hígabb, akkor várjunk még vele mert a kókuszliszt még sűrít, de ha úgy ítéljük meg túl kemény, megáll benne a kanál, akkor óvatosan lehet még vizet apródonként pótolni. A tojások különböző mérete és minősége miatt lehetséges hogy kicsit hígabb vagy sűrűbb a tészta, de ha véletlenül túl hígnak látjuk (erre kicsi az esély) akkor apródonként tápióka keményítőt is rakhatunk még hozzá.

Felforrósítjuk a gofrisütőnk kagylócska héjas lapjait és szilikonos ecsettel vékonyan kikenegetjük a mélyedéseket.

Teáskanállal belekanalazzuk a masszát és kb. 5-7 perc alatt kisütjük. Egy sütésre nekem 9 kis félkagylóm lett, ebből az adagból 5-ször tudtam megtölteni a sütőlapokat.

Tölteléknek baracklekvárba kevertem darált diót és összetapasztottam vele a két kis héjat.

Ez a tészta sima gofri sütésre is tökéletesen alkalmas.