Nyári kánikulai melegben extra ritkán kapcsolom be a sütőt, gyors-serpenyős dolgok készülnek szezonális alapanyagokból.

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb vagy két kisebb cukkini vagy tök esetleg patisszon - hámozva, szükség esetén magozva,
  • Nature Cookta Himalája só, ízlés szerint fűszerek: pl. őrölt kömény vagy bors vagy fokhagymás só stb.
  • Nature Cookta Kölesliszt, esetleg tápióka keményítő,
  • 2-3 darab M-es méretű tojás,
  • tojásonként két evőkanál Nature Cookta Gluténmentes Zabpehelyliszt,
  • annyi növényi tej vagy víz hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk,
  • sütéshez Nature Cookta Kókuszolaj.

Elkészítés:

Félujjnyi karikákra vágjuk a cukkinit, besózzuk, félretesszük, majd kb. egy óra múlva a nedvességtől kinyomkodjuk, majd egyenként köleslisztbe forgatjuk. Elkészítjük a bundázáshoz szükséges tésztát a tojásokból, zabpehelylisztből, növényi tejből vagy vízből botmixer segítségével. Ezt követően egy tapadásmentes serpenyőben kókuszolajat forrósítunk.

A köleslisztbe forgatott cukkini karikákat belemártjuk a tésztába, majd a felforrósított kókuszolajban oldalanként kb. 1-2 percig barnáspirosra sütjük.

Papírtörlőre szedjük. Húsok mellé köretnek nagyon finom, de tízóraira vagy uzsonnára is fogyaszthatjuk natúran vagy majonézzel.