Friss házi paleo tészta
Egyszerű, friss házi tészta - olyan amibe harapni lehet - készítésének kísérletezésébe kezdtem, miután vásároltam egy frankó és egyszerű tekerős tészta készítő berendezést. A készülék maga nagyon egyszerű és ötletes, Kínából rendelt minimális helyigényű "kiskütyü", de a célnak tökéletesen megfelel.
Klikk ide, itt mutatom:
Ez az első saját kikeverésű tojásos tésztám ami fincsi ízletes:
Hozzávalók:
- 20 gramm Nature Cookta tápióka keményítő,
- 30 gramm Nature Cookta szezámmagliszt,
- 10 gramm Nature Cookta mandulaliszt,
- 30 gramm aranysárga lenmagliszt,
- 3 gramm só,
- 2 kisebb tojás (S-méret) a kettő együtt kb. 90 gramm,
- 2-3 kanál folyékony állagú zsiradék.
Elkészítés:
A liszteket egy tálba mérjük, alaposan összekeverjük. A tojásokat a só hozzáadása után villával felverjük, majd a lisztekkel vegyítjük. Szilikonos kis spatulával (vagy kanállal) elkeverjük, majd kézzel összegyúrjuk. Hideg helyen pihentetjük kb. negyed-fél órát.
Pihentetés után a masszát két részletben a kézi tésztakészítő hengerbe helyezzük, és a forró sós - enyhén mozgó - főzővízbe tekerjük.
2-3 perc alacsony lángon való főzést követően a megfőtt tésztát tésztaszűrőn keresztül leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük, majd egy tálba borítjuk. Opcionálisan meglocsolhatjuk kevés zsiradékkal.
Zöldségpürével és levesben főtt baromfihússal tálaltam.