Gnocchi
Három összetevős fincsi köret.
Hozzávalók:
- 130 gramm sós vízben főtt burgonya / batáta,
- 10 gramm zsír,
- 70 gramm Éléskamra Nokedli és házi tészta lisztkeverék,
- plusz némi lisztkeverék a formázáshoz szükséges még.
Elkészítés:
A puhára főtt burgonyát villával vagy krumplinyomóval még langyosan áttörjük, zsirral összekeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd a lisztkeverékkel összegyúrjuk. Kb. negyed órát pihentetjük, majd gombóckákat formázunk, villával kétoldalt ellapítjuk. Forró sós vízben lassan gyöngyöztetve kb. 3-4 perc alatt kifőzzük, a főzővízből kiszedve egy tányéron szikkasztjuk, ezután pici zsiradékkal átforgatjuk.
Opcionálisan fűszerekkel is gazdagíthatjuk a tésztát.
A lisztkeverék gyártójának teljes kínálata itt található: Éléskamra Finoman reform termékcsalád