Halszeletek kapros quinoafőzelékkel

Hozzávalók:

  • 4 szelet édesvizi hal,
  • 1 nagyobb vagy két kisebb patisszon, (más tökféle vagy cukkini is bátran használható),
  • kb. egy evőkanál Nature Cookta tápióka keményítő,
  • 1 csokor kapor,
  • 4 dkg Nature Cookta quinoa basic,
  • 1-2 teáskanál / ízlés szerinti mennyiségű Nature Cookta Himalája só,
  • 3-4 fokhagyma gerezd,
  • 1 bio citrom leve,
  • 1-2 teáskanál kurkuma por, inaktív élesztő pehely (elhagyható de jó ízt ad neki),
  • Nature Cookta kókuszolaj a hal pácoláshoz + a sütéshez, valamint a tökök párolásához.

Elkészítés:

A halszeleteket zúzott fokhagymával kevés bio citrom lével és rózsaszín himalája sóval valamint folyékony állapotú kókuszolajjal, aprított kaporral bepácoljuk, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jobban összeérjenek.

4 dkg quinoa-t szűrőben alaposan átmosunk és csipet himalája só felhasználával 5 dl vízben szétfőzzük, majd krémesre turmixoljuk. A tisztított és felkockázott tököket kevés sóval kis kókuszolajon fedő alatt megpároljuk, majd felöntjük a quinoa tejjel, amiben előzetesen csomómentesre kevertünk kb. egy evőkanálnyi tápióka keményítőt. A főzeléket közepes lángon besűrítjük, majd ízesítjük citromlével, apróra vágott kaporral, a színe kedvéért kurkuma port is teszünk hozzá.

A bepácolt halszeleteket forró kókuszolajon gyorsan kisütjük, a kapros tökfőzelékkel kínáljuk.