Májas fasírt - májlepényke

 
A húsos tócsni recept ötletén felbuzdulva készült. Nagyon nagyon hasonló elveken. Pontos recept ehhez sincs, mert érzésből, állagra készül ez is.
 
Hozzávalók:
  • kb. 300 gramm bármilyen állat mája (pl. marha, nyúl, baromfi, sertés....) pár perc alatt megfőzve,
  • hagyma (vöröshagyma, újhagyma, fehér hagyma, medvehagyma, snidling, bármilyen ízlés szerint)
  • só, fűszerek ízlés szerint pl. majoránna, borsikafű, rozmaring stb...
  • főtt édesburgonya,
  • cassava gari, 
  • kevés zsiradék.
Elkészítés:
A megfőtt májat, hagymát, főtt édesburgonyát a sóval és fűszerekkel (zöldfűszerekkel is akár) késes aprítóban egynemű masszává mixeljük. Annyi cassava garival, hogy könnyen formázható és kevésbé ragacsos legyen egybegyúrjuk, majd tenyérnyi lepénykéket formázunk bele és tapadásmentes lappal ellátott tepsibe pakoljuk. Kb. 20-30 perc alatt (közben átforgatjuk) alsó-felső sütési beállítással kérgesre sütjük.