Mentes panírozás - rántott hús

A panír gluténmentes, tejmentes, tojásmentes és zsírszegény.
 
A hagyományos háromtányéros módszer szerint készül.
A sütésre váró húsokat egyenként kiklopfoljuk, majd besózzuk, ha szeretnénk fűszerezzük pl. fokhagymás sóval, őrölt köménnyel vagy amivel szeretnénk.
 
Ezután indulhat a panírozás.
 
Mi kerül a tányérokba?
 
I. tányér: tápióka keményítő,
 
II. tányér: fermentált rizs, vízzel turmixolva, szín és íz miatt: kurkuma por, fekete só (ez tojásízű, tojásszagú, azaz kénes)
 
III. tányér: cassava gari és lenmag kb. fele - fele arányban kávédarálón átdarálva.
 
A húsokat hagyományos technikával bepanírozzuk, majd a bundázott szeleteket tapadásmentes tepsibe pakoljuk úgy, hogy kikenjük zsiradékkal (kókuszolaj vagy állati zsír) a tepsi alját, és folyékony zsiradékkal egyenként meglocsoljuk a szeleteket sütés előtt.
200 Celsius fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütési beállítással sütjük kb. 8-10 percig, majd átforgatjuk és még pár perc sütés után kész! A panír enyhén barnul be, nem lesz nagyon sötét.
 
Rizs fermentálása:
Senki ne gondoljon bonyolult eljárásra, csupán ennyi:
A rizst egy szűrőn keresztül csap alatt bő vízben kevergetve átmossuk, betesszük egy lefedhető, tetővel ellátott üvegedénybe (csavaros tetejű befőttesüveg tökéletes megoldás, de kapható üvegtálka olyan is, ami fedeles és bőszájú ami kényelmesebb megoldás) felöntjük annyi szűrt vízzel hogy teljesen elfedje. Adhatunk hozzá mokkáskanálnyi sót is. Ezután szobahőmérsékleten (konyhában vagy bárhol a lakásban) tartjuk úgy, hogy ne tűzzön rá a nap és a rizsszemek mindig legyenek víz alatt. Pár nap után megsavanyodik. Leszűrjük (ez a rizsvíz pl. szobanövények öntözésére vagy hajmosásra nagyon hasznos, tehát nem kell kiönteni a csatornába), csap alatt átöblítjük és már használhatjuk is amire szeretnénk.