Petrezselymes patisszon, céklás lilakáposzta, rántott szelet
Komplett vasárnapi ebéd
Petrezselymes patisszon:
A patisszont meghámozzuk, kimagozzuk, daraboljuk. Kevés zsiradékot teszünk egy főzőedénybe, hevítjük, majd a patisszon kockákat beleborítjuk, sózzuk és fedő alatt kívánt puhaságúra pároljuk, meghintjük kurkuma fűszerrel és aprított friss petrezselyemmel.
Céklás lilakáposzta párolva:
A lilakáposztát gyaluljuk, a céklát reszeljük, az egészet egybekeverjük-sózzuk, kicsit félretesszük. Zsiradékot hevítünk, a zöldségeket belerakjuk, fedő alatt - néha megkevergetve - kívánt puhaságúra pároljuk, őrölt köménnyel és nigella őrleménnyel fűszerezzük, majd bio citrom levével savanyítjuk. Ha kell még akkor sózzuk.
Rántott szelet:
A húst klopfoljuk-sózzuk-fűszerezzük, majd cassava gariba forgatjuk. Tepsit kikenünk kevés zsiradékkal, a húsokat belefektetjük, kicsit meglocsoljuk zsiradékkal és 200 Celsius fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, közben a hússzeleteket egyszer alkalommal óvatosan átforgatjuk.