Sertéscsíkok mustáros szósszal gnocchival
Ez annyira, de annyira nagyon finom lett, minden részletében értve, hogy mindenkinek ajánlom kipróbálásra aki a mustárt szereti. Ja, és akkor még nem beszéltem arról hogy ez a gnocchi is mennyei!
Hozzávalók a húsos raguhoz szószhoz:
- 500 gramm sertéshús ( zsírosabb comb vagy tarja ),
- néhány fej vöröshagyma,
- opcionálisan hámozott-magozott cukkini,
- egy csapott kanál mustármag,
- fél kanál színes bors,
- őrölt kömény,
- só,
- pár kanál dijoni mustár,
- kurkuma por,
- citromlé,
- opcionálisan kevés növényi tej.
A gnocchihoz:
- 250 gramm édesburgonya püré,
- 50 gramm Nature Cookta szezámmagliszt,
- 50 gramm Nature Cookta tápióka keményítő,
- 5 gramm Nature Cookta útifűmaghéj liszt,
- 50 gramm manióka liszt,
- 30 gramm házi zsír.
- 4-5 gramm Nature Cookta parajdi étkezési só.
Elkészítés:
Hamis pörköltet készítünk, vöröshagyma-hús-fűszerek-só hozzáadásával, azaz a pirospaprika fűszer helyett kurkuma port használunk. A főzési folyamat vége felé hogy több szószos ragunk maradjon, célszerű hámozott-magozott cukkini darabokat is a hús mellé adagolni. Amikor a hús csíkok elég omlóssá váltak, a "pörköltszaftból" kiszedegetjük-félretesszük őket. A visszamaradt ragut pedig turmixgépbe kanalazzuk és krémesre turmixoljuk kevés növényi tejjel. Majd kóstolgatással beállítjuk a számunkra megfelelő ízt, kerülhet bele citromlé, dijoni mustár, só, növényi tej.
A gnocchi elkészítése nagyon egyszerű: a szárazanyagokat egy tálba mérjük, alaposan összekeverjük, az édesburgonya pürét a zsírral kikeverjük és a szárazanyagokhoz adagoljuk, a tésztát kezünkkel összegyúrjuk. Pár órát hűtőben pihentetjük. Onnan kivéve szilikon lapon egy villa segítségével kedvünk szerint formázzuk majd enyhén sós forró vízben pár perc alatt kifőzzük. A vízből kivett gnocchi darabokat zsírral locsoljuk, hogy ne tapadjanak egybe.
A hússal és mustáros szósszal tálaljuk, majd jóízűen elfogyasztjuk.