Sertéscsíkok mustáros szósszal gnocchival

Ez annyira, de annyira nagyon finom lett, minden részletében értve, hogy mindenkinek ajánlom kipróbálásra aki a mustárt szereti. Ja, és akkor még nem beszéltem arról hogy ez a gnocchi is mennyei!

Hozzávalók a húsos raguhoz szószhoz:

  • 500 gramm sertéshús ( zsírosabb comb vagy tarja ),
  • néhány fej vöröshagyma,
  • opcionálisan hámozott-magozott cukkini,
  • egy csapott kanál mustármag,
  • fél kanál színes bors,
  • őrölt kömény,
  • só,
  • pár kanál dijoni mustár,
  • kurkuma por,
  • citromlé,
  • opcionálisan kevés növényi tej.

A gnocchihoz:

  • 250 gramm édesburgonya püré,
  • 50 gramm Nature Cookta szezámmagliszt,
  • 50 gramm Nature Cookta tápióka keményítő,
  • 5 gramm Nature Cookta útifűmaghéj liszt,
  • 50 gramm manióka liszt,
  • 30 gramm házi zsír.
  • 4-5 gramm Nature Cookta parajdi étkezési só.

Elkészítés:

Hamis pörköltet készítünk, vöröshagyma-hús-fűszerek-só hozzáadásával, azaz a pirospaprika fűszer helyett kurkuma port használunk. A főzési folyamat vége felé hogy több szószos ragunk maradjon, célszerű hámozott-magozott cukkini darabokat is a hús mellé adagolni. Amikor a hús csíkok elég omlóssá váltak, a "pörköltszaftból" kiszedegetjük-félretesszük őket. A visszamaradt ragut pedig turmixgépbe kanalazzuk és krémesre turmixoljuk kevés növényi tejjel. Majd kóstolgatással beállítjuk a számunkra megfelelő ízt, kerülhet bele citromlé, dijoni mustár, só, növényi tej.

A gnocchi elkészítése nagyon egyszerű: a szárazanyagokat egy tálba mérjük, alaposan összekeverjük, az édesburgonya pürét a zsírral kikeverjük és a szárazanyagokhoz adagoljuk, a tésztát kezünkkel összegyúrjuk. Pár órát hűtőben pihentetjük. Onnan kivéve szilikon lapon egy villa segítségével kedvünk szerint formázzuk majd enyhén sós forró vízben pár perc alatt kifőzzük. A vízből kivett gnocchi darabokat zsírral locsoljuk, hogy ne tapadjanak egybe.

A hússal és mustáros szósszal tálaljuk, majd jóízűen elfogyasztjuk.