A Nature Cookta I. receptversenyére ezzel az alkotásommal neveztem. Különdíjat nyertem. :-)

Hozzávalók a tésztához:

  • 10 dkg cassava gari,
  • 5 dkg Nature Cookta tápióka keményítő,
  • 2 dkg Nature Cookta kókuszliszt,
  • 1 dkg Nature Cookta bambuszrost,
  • 2 dkg Nature Cookta útifűmaghéjliszt,
  • 1 teáskanál Nature Cookta szódabikarbóna + kevés ecet kipezsegtetni,
  • 23 dkg gyökérzöldség ( lehetőség szerint világos vagy fehér ),
  • 2 dl főzővíz, só + fűszerek ízlés szerint, 2 evőkanál Nature Cookta kókuszolaj.
  • Egyéb hozzávalók:
  • 1 kicsi tojás sárgája,
  • egy maréknyi szezámmag,
  • tölteléknek húspástétom + zöldségek ízlés szerint vagy paleo sajt, vagy főtt tojások vagy egyéb zöldség-fűszer ízlés szerint.

Elkészítés:

A zöldségeket puhára főzzük, majd a sóval, fűszerekkel és zsiradékkal együtt simára leturmixoljuk. A szárazakat kimérjük,  összekeverjük, majd a pürésített masszával még melegen, alaposan egybedolgozzuk.

Két cipót formázunk és hagyjuk 1-2 órát hideg helyen pihenni. Szilikonos lapon elnyújtjuk, ízlés szerint betöltjük és befonjuk. A tetejét lekenjük tojássárgájával és szezámmaggal megszórjuk.

Töltelék: húspástétom, paleo sajt, szeletelt hagyma, vagy főtt hús, karikázott főtt tojás + zöldségek.

Előmelegített 200 Celsius fokos légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük, majd mérsékeljük 175 Celsius fokra és még kb. 20-25 perc, de figyeljük, mert minden sütő másképp süt picit.