A Nature Cookta I. receptversenyére ezzel az alkotásommal neveztem. Különdíjat nyertem. :-)
Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg cassava gari,
- 5 dkg Nature Cookta tápióka keményítő,
- 2 dkg Nature Cookta kókuszliszt,
- 1 dkg Nature Cookta bambuszrost,
- 2 dkg Nature Cookta útifűmaghéjliszt,
- 1 teáskanál Nature Cookta szódabikarbóna + kevés ecet kipezsegtetni,
- 23 dkg gyökérzöldség ( lehetőség szerint világos vagy fehér ),
- 2 dl főzővíz, só + fűszerek ízlés szerint, 2 evőkanál Nature Cookta kókuszolaj.
- Egyéb hozzávalók:
- 1 kicsi tojás sárgája,
- egy maréknyi szezámmag,
- tölteléknek húspástétom + zöldségek ízlés szerint vagy paleo sajt, vagy főtt tojások vagy egyéb zöldség-fűszer ízlés szerint.
Elkészítés:
A zöldségeket puhára főzzük, majd a sóval, fűszerekkel és zsiradékkal együtt simára leturmixoljuk. A szárazakat kimérjük, összekeverjük, majd a pürésített masszával még melegen, alaposan egybedolgozzuk.
Két cipót formázunk és hagyjuk 1-2 órát hideg helyen pihenni. Szilikonos lapon elnyújtjuk, ízlés szerint betöltjük és befonjuk. A tetejét lekenjük tojássárgájával és szezámmaggal megszórjuk.
Töltelék: húspástétom, paleo sajt, szeletelt hagyma, vagy főtt hús, karikázott főtt tojás + zöldségek.
Előmelegített 200 Celsius fokos légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük, majd mérsékeljük 175 Celsius fokra és még kb. 20-25 perc, de figyeljük, mert minden sütő másképp süt picit.