Stefánia vagdalt / fasírt
Hozzávalók:
- 500 gramm darált sertés / marha vagy vegyesen sertés és marhahús,
- 1 fej hagyma (vöröshagyma vagy fehérhagyma)
- 1 tojás vagy 1-2 evőkanál lenmagpehely vagy lenmag kávédarálón megőrölve, (ugyanennyi darált chia maggal is helyettesíthető),
- só és fűszerek ízlés és követett diéta szerint: őrölt kömény, őrölt bors, oregánó, bazsalikom, borsikafű, őrölt pirospaprika stb..
- főtt tojások (néhány darab).
Elkészítés:
A főtt tojások kivételével a hozzávalókat összekeverjük, majd tapadásmentes hosszúkás formába tesszük úgy, hogy a főtt tojásokat a fasirtrúd belsejébe rejtjük. 200 Celsius fokra melegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.