Köleskiflik
Egyszerű köleskiflik készültek a hétvégén, gyorsan össze lehet állítani a tésztáját, könnyen kezelhető, finom ropogós héjú.
Hozzávalók:
- 100 gramm Nature Cookta kölesliszt,
- 50 gramm Nature Cookta tápióka keményítő,
- 20 gramm lenmagőrlemény,
- 10 gramm Nature Cookta útifűmaghéjliszt,
- 30 gramm Nature Cookta bambuszrost,
- 5 gramm Nature Cookta konjac liszt,
- 6 gramm Nature Cookta rózsaszín Himalája só,
- 5 gramm Nature Cookta szódabikarbóna,
- 40 gramm bio citrom frissen facsart leve,
- 2 tojás (kb. 100 gramm)
- 120 gramm víz.
Elkészítés:
A szárazanyagokat egy tálba mérjük, összekeverjük. A vizet a tojásokkal és a citrom levével felverjük, a szárazanyagokat beleszórjuk, alaposan összekeverjük, majd negyed órát pihentetjük. Ezt követően tapadásmentes szilikonos lapra téve - szükség esetén - kevés bambuszrostos alá-fölé lisztezéssel kerek cipóvá formáljuk-dagasztjuk kézzel, majd kerek lappá nyújtjuk, négy cikkelyre osztjuk, kintről befelé feltekerjük, tapadásmentes sütőlapra tesszük, tetejét tojással vagy zsiradékkal megkenjük. 200 Celsius fokra előmelegített sütőben húsz percig, majd 175 Celsius fokra mérsékelve még 20 percig sütjük. A sütési idő sütőnként eltérő lehet, mindig figyeljük. Rácson hűtjük, csak teljesen hideg állapotban vágjuk meg.