Melegszendvics - Éléskamra
Hagyományos sütő, valamint kifli-zsömle-kenyér nélküli gyors megoldás reggelire, vacsorára. Akár elvitelre, kirándulásra, egyéb kimozdulásra is ideális.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb méretű tojás (felütve kb. 60 gramm),
- 60 ml víz,
- só,
- csipetnyi Éléskamra foszfátmentes borkő sütőpor,
- 90 gramm Éléskamra nokedli és házi tészta lisztkeverék.
Elkészítés:
A tojást feltörjük, hozzáadjuk a sót, vizet, csipetnyi sütőport és villával alaposan felverjük. Ezután a lisztkeverékkel vegyítjük, kb. 10 percet pihentetjük, - de lehet több időt is - ezalatt bemelegítjük és kikenjük zsírral a szendvicssütőt.
A felforrósított és zsiradékkal kikent melegszendvics sütő aljába egyenletesen elosztva kanalazzuk a tésztamassza felét, rátesszük a kívánt belevalót (pl. sonka), rákanalazzuk a maradék masszát, összezárjuk a melegszendvics sütőt és 8-10 percig - enyhe barnulásig - sütjük. Rácson hűtjük, langyosan vagy teljesen kihűtve fogyasztható.
Kiváló és tartalmas reggelire vagy vacsorára vagy köztes étkezésre salátákkal.
A lisztkeverék gyártójának teljes kínálata itt megtalálható: Éléskamra Finoman reform termékcsalád