Paleo lángos
Igazi strandolós hami, amihez elengedhetetlen a fokhagyma, ezen kívül még egy kifejezetten nyári zöldségfélét is elrejtettem benne. Anyukám kedvence a lángos, szerettem volna számára paleósítani, elsőre jól sikerült.
Hozzávalók:
- 75 gramm tápióka keményítő,
- 25 gramm szezámmagliszt,
- 20 gramm útifűmaghéj liszt,
- 15 gramm bambuszrost liszt + formázás-nyújtáshoz is némi szórás, amit nem mértem,
- fél teáskanál szódabikarbóna,
- 3-4 gramm citromsav,
- kb. 4 gramm só,
- 100 gramm hámozott darabolt cukkini vagy tök,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 2 közepes méretű tojás (kb. 100-110 gramm),
- 170 ml víz,
- kisütéshez: kókuszolaj, kb. 1-2 cm magasan álljon egy kb. 20 cm átmérőjű serpenyőben.
Elkészítés:
Egy turmixgép kehelybe ütjük a két tojást, hozzáadjuk az aprított cukkinit (vagy tököt) és fokhagyma gerezdeket, felöntjük vízzel és homogénre turmixoljuk.
A szárazanyagot kimérjük, összekeverjük. A folyékonyat a szárazakkal vegyítjük egy spatulával, majd pihentetjük kb. egy órát. Egyforma kb. 15 cm-es köralakú vékony korongokat formázunk belőle és felforrósított kókuszolajban egyenként mindkét oldalát barnás színűre sütjük. Jó étvággyal elfogyasztjuk még langyosan, fokhagymával ízesítve.