Paleo lángos

Igazi strandolós hami, amihez elengedhetetlen a fokhagyma, ezen kívül még egy kifejezetten nyári zöldségfélét is elrejtettem benne. Anyukám kedvence a lángos, szerettem volna számára paleósítani, elsőre jól sikerült.
 
Hozzávalók:
  • 75 gramm tápióka keményítő,
  • 25 gramm szezámmagliszt,
  • 20 gramm útifűmaghéj liszt,
  • 15 gramm bambuszrost liszt + formázás-nyújtáshoz is némi szórás, amit nem mértem,
  • fél teáskanál szódabikarbóna,
  • 3-4 gramm citromsav,
  • kb. 4 gramm só,
  • 100 gramm hámozott darabolt cukkini vagy tök,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 2 közepes méretű tojás (kb. 100-110 gramm),
  • 170 ml víz,
  • kisütéshez: kókuszolaj, kb. 1-2 cm magasan álljon egy kb. 20 cm átmérőjű serpenyőben.
 
Elkészítés:
Egy turmixgép kehelybe ütjük a két tojást, hozzáadjuk az aprított cukkinit (vagy tököt) és fokhagyma gerezdeket, felöntjük vízzel és homogénre turmixoljuk.
A szárazanyagot kimérjük, összekeverjük. A folyékonyat a szárazakkal vegyítjük egy spatulával, majd pihentetjük kb. egy órát. Egyforma kb. 15 cm-es köralakú vékony korongokat formázunk belőle és felforrósított kókuszolajban egyenként mindkét oldalát barnás színűre sütjük. Jó étvággyal elfogyasztjuk még langyosan, fokhagymával ízesítve.