Zabpehely tej
Hozzávalók:
- 50 gramm gluténmentes zabpehely,
- kb. egy evőkanál kókuszreszelék,
- 5 gramm kókuszolaj,
- csipet só, ízesítők - édesítő egyéni ízlés, diéta vagy felhasználási célhoz kötöttség szerint,
- 750 ml víz.
Elkészítés:
A zabpelyhet + kókuszreszeléket kimérjük, kókuszolaj hozzáadásával pár perc folyamatos kevergetés mellett alacsony hőfokon kissé átpirítjuk. Forrásban lévő vízzel leöntjük és befedjük. Miután langyosra hűlt, turmixgépbe vagy smoothie makerbe öntjük, kétszer két perc turmixolást követően átszűrjük, csavaros üvegekbe töltjük, behűtjük.
A végső felhasználás függvényében ízesíthetjük vaníliával, édesítőszerekkel, aszalványokkal, sóval, fűszerekkel stb.
Felhasználás előtt mindig alaposan rázzuk össze, mert kb. fél nap után kettéválik. Inkább frissen használjuk el, mert hűtőben tárolva besűrűsödik.