Hájas-medvehagymás pogácsa - Éléskamra
Keltes élmény lisztkeverékből készítettem - nem apróztam el - nagy adagban. Az eredmény minden képzeletemet felülmúlta, miután kihűlés után megkóstoltuk. Bár első látványra kissé túlsütöttnek-elrontottnak gondoltam, végül kiderült, hogy ez így ahogy van, nem csak gusztusos, de rendkívül finom is.
Hozzávalók:
- 300 gramm Éléskamra Keltes élmény lisztkeverék,
- 4 tojás fehérje, (120 gramm)
- 160 gramm sertés háj,
- 120 gramm sűrű cukkinipép (kevés vízben főtt cukkini botmixerrel turmixolva),
- 40 gramm citromlé,
- 40 gramm medvehagyma aprítva.
- 20 gramm só.
Elkészítés:
A tojásfehérjét, a cukkinipépet, a citromlét, a sót, az aprított medvehagymát és a meglangyosított sertés hájat botmixerrel kikutyuljuk, majd a kimért lisztkeverékre borítjuk, gyors kézmozdulatokkal összekeverjük és hűtőbe tesszük egy rövid időre.
Hűtőből kivéve szilikon nyújtólapon vékonyan alá-fölé lisztezve elnyújtjuk a tésztát, tetejét berácsozzuk, kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk (távolságot hagyjunk eleget mert a pogácsák megnőnek), tetejüket tojással lekenjük. A leeső gyuradékokat újra gombócozzuk és ugyanúgy csináljuk mint első körben. A leeső gyuradékok kiskígyóvá sodorhatóak és csigává tekerhetőek, mint ahogy a képen is látszik. Hőlégkeverésen 200 Celsius fokon kb. 25-30 perc alatt sütjük meg, majd rácson hűtjük ki. Az egy tasaknyi lisztkeverékből így két gáztepsi adag pogácsa lesz, láthatóan nagyon kiadós.
A lisztkeverék gyártójának teljes kínálata itt található: Éléskamra Finoman reform termékcsalád