Köményes rudak

Hozzávalók:

  • 100 gramm Nature Cookta napraforgóbél liszt,
  • 50 gramm Nature Cookta tápióka keményítő,
  • 20 gramm Nature Cookta bambuszrost,
  • 10 gramm Nature Cookta útifűmaghéj,
  • 20 gramm szezám pehely (szezámmag kávédarálón őrölve),
  • 1 kávéskanál Nature Cookta szódabikarbóna,
  • 1-2 teáskanál bio citrom leve,
  • 300 gramm hámozott, aprított nyers cukkini (főzőtök vagy patisszon is tökéletes),
  • 100 gramm víz,
  • 30 gramm Nature Cookta kókuszolaj,
  • 2-3 teáskanál / ízlés szerint  Nature Cookta Parajdi só,
  • fűszerezés: ízlés szerint őrölt kömény, őrölt bors,
  • Tetejére: kókuszkrém kurkuma porral kikeverve lekenni + köménymag szórás.

Elkészítés:

A szárazanyagokat a szódabikarbóna kivételével egy tálba mérjük, alaposan összekeverjük. Beleszórjuk a szódabikarbónát majd leöntjük a citromlével hogy jól kipezsegjen. A cukkinit késes aprítóba tesszük, simára mixeljük, hozzáadjuk a vizet és a folyékony kókuszolajat. A cukkinis masszát a szárazanyagokra öntjük, alaposan összekeverjük először főzőkanállal, aztán kézzel is, teljesen összeállítjuk, utánízesítjük fűszerezzük. Félretesszük hideg helyre pihenni legalább egy fél órára. Szilikonos nyújtólapon elnyújtjuk, kb. egy vastag ujjnyi magasságúra. Műanyag derelyevágóval kívánt méretűre-formájúra vágjuk, majd sütőpapírozott tepsibe rakva előmelegített 185 Celsius fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. A sütési idő sütőnként eltérő lehet. Frissen ropogós, másnaposan inkább omlós. Reggeli-tízórai-uzsonna opció. Az íze mennyei!