Szezámos kockák

Hozzávalók:

  • 400 gramm puhára főtt burgonya/édesburgonya,
  • 3 tojás,
  • 50 gramm zsír,
  • 60 gramm Nature Cookta szezámmagliszt,
  • 60 gramm Nature Cookta gluténmentes kölesliszt,
  • 20 gramm Nature Cookta bambuszrost,
  • 60 gramm darált szezámmag,
  • 20 gramm Nature Cookta útifűmaghéj liszt,
  • kb. két marék szezámmag, (nem mértem pontosan)
  • 4 gramm Nature Cookta szódabikarbóna,
  • 4 gramm Nature Cookta citromsav,
  • kb. 6-8 gramm Nature Cookta Parajdi só,
  • lekenéshez + szóráshoz: 1 tojás sárgája + maréknyi szezámmag.

Elkészítés:

A szárazanyagokat egy tálba mérjük, alaposan elvegyítjük. A puhára főtt burgonyát még langyos állapotban a zsírral és tojásokkal krémessé mixeljük, majd a tálban lévő szárazakra öntjük, spatulával elkeverjük, várunk vele pár percet hogy bedagadjon, ezután kézzel összegyúrjuk. Pihenni tesszük hideg helyre minimum egy-két, de inkább több órára vagy akár egy napra. A hűtőből elővéve a tésztánkat kevés bambuszrosstal alá-fölé lisztezve szilikon lapon kb. két-három adagban cipónként egy-két centiméter magas négyzet alakú lappá nyújtjuk, tojássárgájával lekenjük, szezámmaggal szórjuk, végül derelyevágóval helyes kis kockákra szabdaljuk, tepsibe helyezzük, de ne túl szorosan egymáshoz, hogy sütés közben ne ragadjanak össze, hiszen kissé hízni-dagadni fognak. 180 Celsius fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Pogácsának is formázhatjuk a tésztát.