Tepertős pogácsa

A sok-sok édesség után jól fog esni:

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojásokat felütjük egy tálba, kiveszünk belőle 1-2 kanálnyit amivel a tetejüket fogjuk megkenni és félretesszük. A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, hideg helyre tesszük kicsit pihenni. Pihentetést követően szilikon lapon elnyújtjuk, éles késsel berácsozzuk a tetejét és pogácsákat szaggatunk, körkörösen ujjainkkal körbesodorjuk egyenként hogy szépek formásak maradjanak sütés közben is és ne deformálódjanak el. A gyúradékot újragombócozzuk, újranyújtjuk stb. amíg el nem fogy. Sütőlapra helyezzük őket, és kenőecsettel a félretett tojással megkenjük a tetejüket. 180 Celsius fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt sül készre.

A lisztkeverék gyártójának teljes kínálata itt található: Éléskamra Finoman reform termékcsalád