Céklakrémleves

Csak körülbelül mennyiségeket írok, mivel semmit nem mértem pontosan.

Hozzávalók:

  • kb. 30-40 dkg nyers darabolt tisztított cékla,
  • egy kisebb darab paszternák,
  • egy teáskanálnyi köménymag,
  • egy-két levél babérlevél,
  • kb. 4 dl házi kókusztej,
  • kb. 4-5 dl húsleves alaplé,
  • ízlés szerint só, gyömbér fűszer, vagy nyers reszelt gyömbér, kurkuma por.

Elkészítés:

Fedeles pyrex tálba (jénaiba) tesszük a zöldségeket mellé rakva a köménymagokat és babérlevelet és kb. egy-két dl vizet, kb. 1 órán keresztül 180 Celsius fokos sütőben sütjük.

Valamennyire kihűtjük majd turmixgépbe pakoljuk, felöntjük kókusztejjel reszelünk rá gyömbért, sózzuk majd turmixoljuk. Felöntjük húsleves alaplével, ízesítjük, majd egybeturmixoljuk a kívánt állag eléréséig. Fűszerezhetjük még kedvünk szerint zöld fűszerekkel is. A húsleves alaplém is enyhén fűszeres, tehát én már nem tettem hozzá semmi mást.