Házi gumicukor

Volt egy pár üveg házi gyümölcslé (rost nélküli) amit még nyáron töltöttem üvegekbe és dunsztoltam ki a befőzőautomatával. Cseresznye, meggy.
Gondoltam fölhasználom.
 
Hozzávalók:
  • 200 ml gyümölcslé,
  • 10 gramm por állagú zselatin, (GREAT LAKES preferált)
  • opcionálisan kb. 10 gramm (vagy ízlés szerint a savanykás gyümölcsök pl. meggy többet igényelhet) kókuszvirágcukor, vagy glicin vagy követett diéta és ízlés alapján édesítőszer.
Elkészítés:
Egy főzőedényben a kimért alapanyagokat kevergetve egybemelegítjük amíg teljesen föl nem oldódik a gyümölcslében a zselatin és édesítőszer, majd a kívánt szilikonos formákba töltjük. Hűtőszekrényben vagy fagyasztóban bedermesztjük.