Paleo majonéz

Hozzávalók:

  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl szűz olivaolaj, (aki nem szereti az erős ízét, javaslom használjon szőlőmagolajat)
  • 1 dl kókuszolaj,
  • 1 evőkanál (ízlés szerint) dijoni mustár,
  • 1 teáskanál só (ízlés szerint),
  • 1 bio citrom leve (ízlés szerint),
  • kurkuma por,
  • méz (ízlés szerint).

Elkészítés:

Magasfalú átlátszó oldalú botturmix pohár aljába teszünk két darab tojássárgáját és egy evőkanál dijoni mustárt, kb. egy evőkanálnyi citrom levét kicsavarva, egy teáskanál sót és alaposan kikeverjük. Felöntjük egy deciliter szűz olivaolajjal és egy deciliter folyékony állapotú szűrt (NEM SZŰZ) kb. szobahőmérsékletű kókuszolajjal. A botturmix fejét a keverőedény aljára nyomjuk és elkezdjük turmixolni. Ahogy látjuk az elegyedést - ezért ajánlom az átlátszó oldalú botturmix poharat mert így oldalról nézve megállapítható a tojássárgája és olajok elegyedése -  úgy kezdjük felfelé húzni majd visszarakni a botturmix fejet. Le fel mozgással addig keverjük míg nem válik homogénné. Kóstolással utóízesítjük a nekünk tetsző ízvilágot: só-citromlé-mustár-méz-kurkuma. Csavaros tetejű üvegpohárkában négy-öt napig prímán eltartható a hűtőszekrényben.