Meggy zselé

Egyszerű-nagyszerű recept édeskés ízvilággal expressz gyorsasággal.

Hozzávalók:
  • kb. 150 gramm magozott meggy szemek,
  • kb. 150 gramm hámozott magozott bármilyen tökféle (patisszon, főzőtök vagy cukkini),
  • 200 ml víz,
  • 15 gramm zselatin (minimum 200 bloom),
  • kb. 10 gramm kókuszvirágcukor, ettől több is lehet ha édesebben szeretjük,
  • fűszerezés édesítés mindenkinek saját ízlése szerint, én szárított mentaleveleket, gyömbért, szegfűszeget és fahéjat, kevés stevia leveleket tettem bele.
Elkészítés:

A meggyszemeket és a tisztított darabolt tökfélét kb. 100 ml vízzel együtt megforraljuk, majd langyosra hűtjük. A zselatint a 100 ml vízzel kevergetés közben melegítjük addig míg fel nem oldódik. Az egészet egybeturmixoljuk, kókuszvirágcukorral édesítjük majd tálkákban behűtjük.