Kovászos kelt paleo kakaós csiga
- 170 gramm sütőben megsült majd homogénné pürésített alma,
- 150 gramm szezámlisztes kovász,
- 190 ml kókusztej,
- 40 gramm folyékony állagú kókuszolaj,
- 40 gramm Nature Cookta mandulaliszt,
- 90 gramm aranysárga lenmagliszt,
- 10 gramm Nature Cookta kókuszliszt
- 30 gramm Nature Cookta bambuszrost,
- 30 gramm Nature Cookta tápióka keményítő,
- kb. 4-5 gramm só.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket:
- 35 gramm Nature Cookta Holland kakaópor,
- 60 gramm kókuszvirág cukor,
- kb. 50 ml kókusztej.
A megkelt tésztát megmérjük és két cipóvá osztjuk.
A cipókat szilikonos lapon alálisztezés nélkül egyenként kb. 25×25 cm-es négyzet alakúra nyújtjuk és kakaós töltelékkel megkenjük, szorosan feltekerjük és cipónként 10 egyforma vastagságú karikára vágjuk. Tapadásmentes tepsibe helyezzük a csigákat és a sütő bemelegedéséig tepsiben hagyjuk tovább kelni szobahőmérsékleten. 200 Celsius fokra felmelegített sütőben alsó-felső sütési beállítással sütjük kb. 10 percig, majd mérsékeljük 180 Celsius fokra a hőmérsékletet és kb. 30 perc sütés után már kész és kivehetjük. Rácson hagyjuk teljes kihűlésig.
Mutatok a munkafolyamatról két képet: