Sült hal kapros mártással - fasírttal
Hozzávalók (2 főre):
Halhoz:
- 4 kisebb édesvizi hal,
- só ízlés szerint, citromlé (bio),
Kapor mártáshoz:
- 2 kisebb patisszon, (esetleg főzőtök, vagy cukkini)
- csokor kapor,
- evőkanál zsiradék,
- néhány evőkanálnyi házi kókusztej,
- 1 teáskanál kurkuma por.
Fasirthoz:
- Húsleves aprólékról leszedegetett főtt húsdarabkák,
- 1 kisebb csokor metélőhagyma/snidling,
- evőkanál zsiradék,
- egy teáskanál nigella mag őrlemény,
- tengeri só ízlés szerint.
Elkészítés:
A húslevesben főtt aprólék hús darabokat késes aprítóba pakoljuk a zsiradékkal és a metélőhagymával sóval, fűszerrel együtt és pépesre dolgozzuk, majd szilikonos formákba töltjük, megsütjük.
A halakat megtisztítjuk, kiszedjük a belsejét, bezsírozzuk-besózzuk-fűszerezzük kaporral. Megsütjük kb. 20-25 perc alatt, közben megforgatjuk.
A patisszonokat megtisztítjuk, felkockázzuk félpuhára főzzük, épp annyi sós vízben hogy ellepje, majd egy részét kiszedjük, turmixgépbe rakjuk, pár evőkanálnyi házi kókusztejjel egy teáskanálnyi kurkuma porral alaposan összeturmixoljuk, majd a félpuhára főzött patisszonkockákra öntjük, és az összeaprított kaporral együtt összeforraljuk.