Sült hal kapros mártással - fasírttal

Hozzávalók (2 főre):

Halhoz:

  • 4 kisebb édesvizi hal,
  • só ízlés szerint, citromlé (bio),

Kapor mártáshoz:

  • 2 kisebb patisszon, (esetleg főzőtök, vagy cukkini)
  • csokor kapor,
  • evőkanál zsiradék,
  • néhány evőkanálnyi házi kókusztej,
  • 1 teáskanál kurkuma por.

Fasirthoz:

  • Húsleves aprólékról leszedegetett főtt húsdarabkák,
  • 1 kisebb csokor metélőhagyma/snidling,
  • evőkanál zsiradék,
  • egy teáskanál nigella mag őrlemény,
  • tengeri só ízlés szerint.

 

Elkészítés:

A húslevesben főtt aprólék hús darabokat késes aprítóba pakoljuk a zsiradékkal és a metélőhagymával sóval, fűszerrel együtt és pépesre dolgozzuk, majd szilikonos formákba töltjük, megsütjük.

A halakat megtisztítjuk, kiszedjük a belsejét, bezsírozzuk-besózzuk-fűszerezzük kaporral. Megsütjük kb. 20-25 perc alatt, közben megforgatjuk.

A patisszonokat megtisztítjuk, felkockázzuk félpuhára főzzük, épp annyi sós vízben hogy ellepje, majd egy részét kiszedjük, turmixgépbe rakjuk, pár evőkanálnyi házi kókusztejjel egy teáskanálnyi kurkuma porral alaposan összeturmixoljuk, majd a félpuhára főzött patisszonkockákra öntjük, és az összeaprított kaporral együtt összeforraljuk.