Házi calippo - jégnyalóka

Berobbant a 2017-es nyár. Az elmúlt években is készítgettem házilag fagyit, jégkrémet számtalan verzióban, főzőset, pepecselőset, babrálgatósat. Idén úgy döntöttem hogy minimálra veszem az ezzel járó munkát és rá kellett ébredjek, hogy néhány perc időráfordítással is megoldható az otthoni "hidegnyalakodás" egészségesen, minden allergéntől mentesen.

A szilikonos tölcsért én a Lidl-ben vettem, ami kapható IKEA-ban, de a neten böngészgetve webáruházakban is néhány száz forinttól akár több ezer forintért kínálják. Vásároltam már különböző jégkrémkészítő formákat eddig is, de számunkra a szilikonos verzió vált be a legjobban.

Az elkészítés nagyon egyszerű, így csak néhány kiinduló ötletet adok:

  1. NEKTÁRIA manufaktúra vagy BIOFIDEL 100%-os gyümölcslé + belekevert kollagén peptid kiegyensúlyozásra + fagyasztás,
  2. Fagyasztott vagy friss gyümölcsök + kollagén peptid vagy zsírosabb növényi tejszín + turmixolás + fagyasztás,
  3. Kókusztej (vagy más növényi tej) + banán vagy avokádó + előre beáztatott édes aszalványok (füge vagy datolya vagy szilva) + turmixolás + fagyasztás,
  4. beáztatott dió, kesudió vagy mogyoró szemek + folyékony édesítő (pl. méz, agávé szirup vagy juharszirup) + gyümölcsök + turmixolás + fagyasztás,
  5. puha avokádó + érett banán + kakaópor (karobpor) + folyadék + turmixolás + fagyasztás.

Nagyjából néhány óra (tervezhetően 6-8 óra) fagyasztást igényel a jégnasink.

Láthatóan gyorsan, egyszerűen otthon is adalékmentes egészséges jégnyalókát tudunk készíteni. Ezek után miért is vásárolnánk boltit vagy cukrászdait?