Diós-körtés krémpuding - Anyasüti

Hozzávalók:

  • 200 gramm tisztított-csumázott puha érett körte,
  • 500 gramm diótej, vagy más növényi tej,
  • opcionálisan: gyümölcslevesbe passzoló szokásos édeskés fűszerek egyéni ízlés szerint: szegfűszeg, kardamom, fahéj stb,
  • csipet só,
  • 1 tasak Anyasüti Bourbon vaníliás krémpuding por,
  • 1 evőkanál - lehetőség szerint VCO - kókuszolaj,
  • néhány evőkanál (ízlés szerint) bio citrom facsart leve,
  • opcionálisan: egy evőkanál kollagén peptid

Elkészítés:

A körtéket késsel aprítjuk, majd néhány perc alatt a csipet sóval és fűszerekkel beízesített 400 ml diótejben puhára főzzük, majd krémesre botmixerezzük / turmixoljuk. Ezt követően hozzáadjuk a tasak pudingport, amit 100 ml diótejben előzőleg csomómentesre kevertünk. Néhány perc alatt, folytonos kevergetés közben sűrűbbre főzzük, végül hozzákeverünk egy evőkanál - lehetőség szerin VCO, azaz extraszűz - kókuszolajat és opcionálisan egy evőkanál kollagén peptidet. Inkább mártásosabb lesz a végeredmény, mivel elég jelentős a hozzáadott gyümölcs mennyisége. Hűtőszekrényben pár óra behűtést követően szuper állaga lesz. Tovább gazdagíthatjuk tálaláskor pirított durvára vágott vagy darált dióval, fűszer fahéjjal, vagy más gyümölcsökkel.

Elkészítés Monsieur Cuisine Plus konyhagéppel:

A körte darabokat az aprítóüstbe pakoljuk, néhány másodperc alatt a TURBO gombot nyomva 4-es fokozaton pürésítjük. Ezután felöntjük a diótejjel, hozzáadjuk az ízesítőket, pudingport. Beállítjuk a hőmérsékletet 100 Celsius fokra és 10 percig 2-es fokozaton sűrűbbre főzzük. Ha VCO kókuszolajat használunk, akkor azt, és a kollagén peptidet csak akkor keverjük hozzá amikor már csökken a hőmérséklete legalább 70 Celsius fokra hogy a hasznos anyagok ne sérüljenek a magas hőtől, ha sima kókuszolajat használunk akkor nyugodtan beletehetjük a többi hozzávalóval egyidőben.

A lisztkeverék gyártójának teljes kínálata itt található: www.paleonagykereskedes.hu