ALAPANYAGOK - információkkal
Az elmúlt években a diétánk fő vonala alapvetően gluténmentes, állati tej-tejtermék mentes, cukormentes, hüvelyesek mentes, továbbá mentes még mesterséges adalékanyagoktól, állományjavítóktól, ízfokozóktól és antitápanyagoktól is, a felsorolásom nem teljes, bőven lehetne találni még olyan élelmiszercsoportot amit mi jó ideje mellőzünk. A diétánkon belül a fő irányvonal ezen belül is a paleo irányzat, azaz állati fehérjék és zöldségek-gyümölcsök előtérbe helyezésére törekedtem.
Egy jó időre a tojást is kénytelenek voltuk kiiktatni, mivel intolerancia mutatkozott mind a sárgájára mind pedig a fehérjére a legnagyobb sajnálatunkra. A tojás jelenleg is bizonyos mennyiségbeli korlátozásokra szorul, saját magam továbbra is igyekszem mellőzni, mivel nem tesz túl jót, de gyermekem majdnem napi szinten fogyaszt egy-egy darabot.
Mindezek a korlátozások arra ösztönöztek, hogy térképezzem fel a lehetőségeinket minél alaposabban és a hagyományos magyar konyha jól ismert alapanyagain túl egyéb élelmiszereket adaptáljak a napi menübe.
Tehát ha a receptjeimet olvasva megakadna a szemünk egy-két ismeretlen / szokatlan alapanyagon, itt kimerítőbben lehet informálódni róla.