kaszinó tojás franciasaláta ágyon - tormakrémes sonkatekercs
Ez a hidegtál 2018. húsvéthoz készült:
Franciasaláta összetevői:
- Pár darab burgonya (paleo esetén kb. 20-30 dkg édesburgonya, vagy paszternák) héjában megfőzve, meghámozva, kívánt méretre felkockázva,
- Néhány darab sárgarépa (kb. 20-30 dkg) puhára főzve, kívánt méretre felkockázva,
- kb. fél üveg télire eltett savanyú uborka levétől alaposan lecsöpögtetve és felkarikázva,
- egy kisebb konzerv kukorica sós léből lecsepegtetve (paleo esetén elhagyható).
- paleo majonéz,
Kaszinótojás összetevői:
- 8 darab főtt tojás,
- dijoni mustár,
- paleo majonéz,
- só + fűszerek: őrölt bors, őrölt szerecsendió.
Tojáskrémet készítünk: a főtt tojások sárgáját mustárral, majonézzel, sóval és fűszerekkel ízesítjük, homogén masszává dolgozzuk össze. Tortadíszítő hengerbe töltjük, és a fehérjék üregeibe töltjük, és a hidegtálat is tortához hasonló módszerrel kidíszítjük.
Tormakrémes sonkatekercsek:
Besamel mártást készítünk úgy, hogy belereszelünk egy néhány centiméteres tisztított torma gyökeret, ha kihűlt, habverővel hozzákeverünk pár kanál puha kókuszzsírt. Az ízét kóstolással utóigazítjuk. Ezzel töltjük a sonkaszeleteket, egy részét kihagyjuk, és tortadíszítő eszközzel dekoráljuk a tekercseket.