kaszinó tojás franciasaláta ágyon - tormakrémes sonkatekercs

Ez a hidegtál 2018. húsvéthoz készült:

Franciasaláta összetevői:

  • Pár darab burgonya (paleo esetén kb. 20-30 dkg édesburgonya, vagy paszternák) héjában megfőzve, meghámozva, kívánt méretre felkockázva,
  • Néhány darab sárgarépa (kb. 20-30 dkg) puhára főzve, kívánt méretre felkockázva,
  • kb. fél üveg télire eltett savanyú uborka levétől alaposan lecsöpögtetve és felkarikázva,
  • egy kisebb konzerv kukorica sós léből lecsepegtetve (paleo esetén elhagyható).
  • paleo majonéz,

Kaszinótojás összetevői:

  • 8 darab főtt tojás,
  • dijoni mustár,
  • paleo majonéz,
  • só + fűszerek: őrölt bors, őrölt szerecsendió.

Tojáskrémet készítünk: a főtt tojások sárgáját mustárral, majonézzel, sóval és fűszerekkel ízesítjük, homogén masszává dolgozzuk össze. Tortadíszítő hengerbe töltjük, és a fehérjék üregeibe töltjük, és a hidegtálat is tortához hasonló módszerrel kidíszítjük.

Tormakrémes sonkatekercsek:

Besamel mártást készítünk úgy, hogy belereszelünk egy néhány centiméteres tisztított torma gyökeret, ha kihűlt, habverővel hozzákeverünk pár kanál puha kókuszzsírt. Az ízét kóstolással utóigazítjuk. Ezzel töltjük a sonkaszeleteket, egy részét kihagyjuk, és tortadíszítő eszközzel dekoráljuk a tekercseket.