Tejtermékek, cukor, gluténtartalmú lisztek kerülése esetén nagyon gyakran felmerülő téma hogy a hagyományosan tejtermékekkel, liszttel készült ételeket hogyan készítsük, mit mivel helyettesítsünk, pláne az átszokási időszakban.
Ez a kategória ezekhez nyújt segítséget.
Főzelékek, levesek, pudingok, mártások, fagylalt, turmix, sajt stb... Sósan és édesen. Desszertekkel, finomságokkal!
Sós receptek:
- Tökfőzelék - cukkini főzelék
- Cukkinisajt
- Veganéz-quinoéz - quinoa majonéz - tojásmentesen
- Snidlinges quinoa sajt
- Sütőtökös paleo sajt
- Sóskamártás
- Spenótfőzelék-mángoldfőzelék
- Petrezselymes-kurkumás karalábéfőzelék
- Besamel mártás - mentesen
- Házi májkrém
- Paleo majonéz
- Céklakrémleves
- Kelkáposzta főzelék
Édes receptek:
- Vaníliás krémdesszert
- Panna cotta variációk
- Sütőtök "puding"
- Körteleves szőlőmagőrleménnyel
- Téli turmix
- Plantain fagylalt
- Meggy zselé
- Kedvenc turmix
- Datolyás-holland kakaós krémpuding
- Diós-körtés krémpuding - Anyasüti
- Házi calippo - jégnyalóka
- Panna cotta
- Házi gumicukor
- Tojásmentes madártejkrém
- Túróízű krém